A Katolikus (székely) Templom

Kismányokon a székelyek betelepülésüket követően több, mint 30 éven át csak egy kis kápolnában tarthattak istentiszteletet. A római katolikus székely templom 1988-1989-ben épült, német és svájci testvérek anyagi segítségével, és Kismányok lakosságának áldozatos munkájával. Épült azzal a gondolattal, hogy legyen a Bukovinából hazatelepült székelyek számára egy közös zarándokhely, ahol összegyűlhetnek.

A templom ereklyéje a bukovinai Hadikfalváról hozott hársfából készült Mária szobor, melynek palástja sajátos módon világoszöld volt, és csak a restaurálás során festették világoskékre.

A templom minden faragása (dióból és tölgyből) népi munka, a szomszédos Majosi Gáspár István és Tusa János készítették. Különösen szép az olvasóállvány és a keresztelőkút. Az oltárterítő fogadalomból készült, bukovinai székely keresztszemes mintájú. A templom további érdekessége, hogy a szentély előtt székely kapu áll.
A templomot a Magyarok Nagyasszonya (Béke Királynője) tiszteletére szentelte fel 1989. október 8-án Dr. Cserháti József megyés püspök.